Tankar med DBT språk

Var beredd att kämpa

2014-06-20 13:32 #0 av: -Nico-

Jag menar det. Det kan låta hårt, men så länge du inte är med på banan, kommer inget förändras.

Terapeutens uppgift är att hjälpa dig hjälpa dig själv. Jag förutsatte att de skulle göra jobbet, “allt fixar sig med lite antidepp och terapi två gånger i veckan”. Det var så jag tänkte, och kanske ibland fortfarande tänker. Och där har jag fel. Jag glömde räkna in mig själv. För det är ju mig allt egentligen handlar om, är det inte? De stödjer mig, men det är jag som måste göra jobbet. För vissa tar det lång tid i början, andra inte. Hur det än är vet de båda att det är först då, när du tagit sikte på framtiden, som saker förändras. Det är inte kul, det är jobbigt, gräva upp allt för att sedan vika ihop det till fina högar och lägga det åt sidan. “Varför kan det inte bara ligga sådär på golvet?” 

Klart det kan, men du kommer inte finna någon ro i det. 

Det svåra är att starta. Själv vet jag inte om jag är helt med på banan än, men jag försöker.

Egentligen är jag kanske inte rätt person att skriva detta, men jag är övertygad om att jag kommer stå där en dag, frisk och fri. Bara att skriva den meningen är jobbigt, men jobbigt ska det vara.

Du måste våga tro på dig själv, använd samma styrka som fick dig att göra hemska saker till att kämpa. För ALLA kan klara det, men bara om de själva vill.

Jag kan tänka mig att man blir lite skraj när man läser detta. Kanske tänker man “Men det kommer ju aldrig gå för mig, jag vill ju inte fullt ut”. Sudda bort apostrofen, och lägg till “än”.

En av de bästa grejerna med dbt är att de har tålamod, de väntar. Och de stöttar.

Det kommer kanske ta tid, men jag tror att alla, speciellt vi som gått igenom saker, kan klara det. Vi är starka, och vi är starka och starka och starka. 

Var beredd att kämpa!

Du ska verkligen inte försöka bli frisk, du ska bli frisk!


Anmäl
2014-06-20 13:36 #1 av: Challa86

amen Hjärta

challameow.wordpress.com 

Anmäl
2014-06-21 20:22 #2 av: MissFlisan

Sjukt bra inlägg!!

Anmäl
2014-06-23 10:57 #3 av: -Nico-

Tack tack :-)

Anmäl
2014-07-06 13:14 #4 av: Melod

Helt rätt det du skriver. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.