Att släppa taget om terapin

Universitetet nästa!

2014-08-31 20:22 #0 av: MissFlisan

Jahaja, då ska man sluta vara sjukskriven nu då! För i morgon ska jag börja plugga på universitetet. Visst att jag har gått den bästa utbildningen någonsin de senaste två åren, men officiellt så har jag ju varit sjukskriven i två år. Så detta kommer bli spännande. jag har funderat på de där med studier på 50% eller 100% och om man jämför det med en person som har varit sjukskriven i två år från sitt jobb det vanligaste borde ju vara att man början jobba lite kanske 25 eller 50% och sedan jobbar sig uppåt? Så det kanske inte är så dumt av mig att börja på 50% eller det kanske snarare vore väldigt dumt att börja med 100% med en gång. Jag ska mejla till skolan i kväll och säga att jag kommer komma dit en stund innan vi börjar för att se om jag kan prata med någon ang att byta till 50%. Men det som känns lite jobbigt är hur jag ska göra med arbetsterapeut utbildningen för jag vill nog läsa klart engelska kursen som jag känner nu och gör jag det på halvtid så är den ju ett år istället och det är svårare att komma in på programmen på hösten eftersom fler söker då. Men jag kanske inte behöver oroa mig för våren eller för nästa höst nu, haha.

Färdigheter att tänka på inför skolstarten i morgon är:

Validering- Ja detta är svårt men alla nervösa, det är inget konstigt.

Kolla fakta- Är verkligen alla mer sociala och framåt än mig?

ANDAS! En sak i taget och beskriv omgivningen.

Sätta STOPP när tankarna drar i väg.

Och ringa behandlingshemmet när jag kommer hem om det behövs.

Anmäl
2014-09-01 05:48 #1 av: M A N I N A N

Jag tror att det kommer att gå bra idag. Jag ska tänka på dig. Lycka till!

Anmäl
2014-09-01 12:24 #2 av: Melod

Det kan vara för att man har mindre energi än andra att socialisera. 

Ha en väns nummer du vet kommer svara dig antingen sms eller kan svara så snart du ringer. Prata med vännen innan om det. Bra att ha om tankarna drar iväg under välkomstföreläsningen eller om allting bara känns jobbigt. Kommer kännas som att ha vännen med dig :) Mina tankar drog iväg när jag satt på tåg förut..då hade jag ett par nummer jag kunde ringa upp och oftast svarade någon som kunde hjälpa mig avleda de tankarna =)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.